Munka-magánélet egyensúly
Gyakorlati információk munkáltatóknak és munkavállalóknak

Cikkek apás témákról

HR Portál
Sikeres vezetők és tevékeny apák - kerekasztal beszélgetés, ahol öt egymástól eltérő életúttal és karrierúttal rendelkező vállalati vezető - egyúttal édesapa beszélgetett arról, hogyan valósul meg az ő életükben a munka-magánélet egyensúlya és az otthon tapasztaltakat hogyan tudják kamatoztatni vezetőként munkahelyükön.

Szülők Lapja
Az apa szerepe a gyermek nevelésben. Értékes tanulmányok közérthető, rövid változatai találhatók A Szülők Lapja oldalán. 

Hír 24
Németországban már nem csak a nők, hanem a férfiak is azért lobbiznak: ők is jobban vehessenek részt a családi életben. Nagy változások előtt állunk?

Egy időben a férfi részvétele a családi életben abból állt, hogy kitette a család portréját a munkahelyi íróasztalára – fogalmaz kicsit pikírten a Spiegel német lap. Mára azonban egyre több családban a nők is magabiztos, motivált, sikeres szakemberek a maguk munkahelyein. Az ő egyensúlyozásuk sok férfit is arra inspirált, hogy elképzelje: milyen is lenne, ha meglehetne neki is a családi élet a karrier mellett.
(2014.01.05.)

NCL 
Egy Amerikában készült országos felmérés szerint az apák többsége aktívan részt vesz a gyerek körüli mindennapi teendőkben. Vagyis eszerint már nem igaz az a sztereotípia, hogy a férfiak inkább kivonják magukat az olyan feladatok alól, min a pelenkázás, a fürdetés, az öltöztetés vagy a játék ... (2013. 12. 26.)

Magyar Coachszemle
Interjú Vigh Józseffel a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ügyvezetőjével, aki mérnök, műszaki tanár, projektmenedzser, mégis egy olyan mozgalom vezetője, mely társadalmi kérdésekkel foglalkozik. S emellett három gyermekes édesapa.
(2013.12.21.)

Kis színes az apai találékonyságról:
letöltés