Munka-magánélet egyensúly
Gyakorlati információk munkáltatóknak és munkavállalóknak

Három Királyfi

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek.
Mozgalmunk működése önkéntesek munkájára támaszkodik.
Amennyiben egyetért céljainkkal és hasznosnak találja tevékenységünket, kérjük támogassa azokat.TOVÁBB

Az Év Családbarát Vállalata díj zsűrijének tagjai:

A zsűri elnöke:

UJVÁRI ENIKŐ

A Balansz Program vezetője, HR szakértő.HR tanácsadói területen szerezett jelentős tapasztalatot. Két kislány mellett, kezdő édesanyaként talált rá a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomra. Azóta kiemelten foglalkozik a munka-magánélet területeinek összebékítésével, a nők munkaerő piacra történő (vissza)integrálódásával, a gyeses apukák tapasztalatainak gyűjtésével, a családbarát vállalati megoldásokkal, a jó gyakorlatok gyűjtésével és megosztásával. Akár otthon a családdal a "terepen", akár a Mozgalom céljaiért dolgozva, HR szakértőként a munka-magánélet egyensúly kérdését és feladatát érzi az egyik legizgalmasabb kérdésnek napjainkban.
2013 óta a Családbarát Vállalat díj zsűrijének tagja.

Zsűri tagok:

FŰRÉSZ TÜNDE

A bölcsődei rendszer átalakításáért felelős miniszteri biztos és az EMMI Családügyi és Nőpolitikai Főosztályának vezetője. 2010 óta különféle pozíciókban a kormányzat családpolitikájának egyik aktív résztvevője és alakítója. A munka és a család egyensúlyának és összeegyeztetésnek kérdésköre régóta szakmai tevékenységének fókuszában áll, jogi szakokleveles közgazdászként és három leánygyermek édesanyjaként is jelen van a mindenapjaiban. Hisz abban, hogy a munka-család egyensúly kialakítása nem csak a jogszabályokon és az anyagi támogatásokon múlik, hanem családbarát támogató környezet  is kell hozzá. Fontosnak tartja, hogy a munkahelyek családbarátok, a családok pedig munkabarátok legyenek.   
2017-ben a díj zsűrijének tagja

Dr. KECSKÉS PÉTER

Főosztályvezető-helyettes az EMMI Családügyi és Nőpolitikai főosztályán.15 éve szociális, gyermekvédelmi és családpolitikai területen dolgozik. Hisz abban, hogy a családok jól-létét nemcsak az anyagi javak, ellátások határozzák meg, hanem az a környezet is, amellyel minden nap találkozunk a munkahelyünkön. Egészen apró dolgokon, vezetői és munkatársi hozzáálláson, nagyon sok minden áll vagy bukik. Ha egy vállalat olyan családbarát módon tud eljárni, hogy a dolgozó szülők a munkahelyi és családi kötelezettségeiket eredményesebben tudják összeegyeztetni, akkor nemcsak a kollégák közérzete és elégedettsége változik pozitív módon, hanem az elvégzett munka hatékonysága is nő.
2015-ben a Családbarát Vállalat díj zsűrijének tagja

LERF ANDREA

Közgazdász, kutató, fejlesztő szakember. Közel 20 éves kutató múlttal rendelkezik. Legfontosabb kutatási területe a generációk együttműködése. Fontosnak gondolja, hogy a cégek tudjanak nyitni az atipikus foglalkoztatási formák felé, és egyre rugalmasabban álljanak hozzá a munka fogalmához. A téma fontosságát növeli, hogy a fiatalabb generációk ezt alapvető elvárásként fogalmazzák már meg munkáltatóik felé, másrészt így könnyebben tud megvalósítani családbarát megoldásokat is, amelyek a munkavállalók elkötelezettségét növelhetik.
2014 -2016-ig  a Családbarát Vállalat díj zsűrijének tagja.

NÉMETH JUDIT

Közgazdász, HR szakember, esélyegyenlőségi tanácsadó. A munkahelyi esélyegyenlőség, sokszínűség témája iránti érdeklődése sok éves munkaerő közvetítési tapasztalatára, és a nők munkavállalását segítő munkáira vezethető vissza. Alapítója és ügyvezetője az mtd Tanácsadói Közösségnek. Hisz abban, hogy a munkahelyek tehetségmegtartási, és vonzási képessége növelhető az esélyegyenlőségi törekvések által. Üzleti és HR célok zöméről vallja, hogy felelős vállalatirányítással, sokszínű szervezettel könnyebben elérhetőek. Vágya, hogy a kisgyermekes szülők munkavállalása, a rugalmas, atipikus foglalkoztatási formák elterjedése és a nők diszkriminációjának csökkenése által könnyebbé, harmonikusabbá váljon. Négy gyermek édesanyja.
2014 óta a Családbarát Vállalat díj zsűrijének tagja.

PÁLFAY ERZSÉBET

Andragógus, Business Coach, mentálhigiénés szakember. A mozgalmat a kezdetektől támogatja szakértelmével. Több évtizedes HR – es múltja során a szakma széles palettáját végigjárta. Vezetési tanácsadóként, trénerként különböző cégek személyügyi kérdéseiben, képzés-fejlesztéseiben vett részt. 2008 óta működteti a Karrier Műhelyt, ahol felsővezetőket, egyéneket, és hátrányos helyzetű csoportokat támogat a kiegyensúlyozott életpálya-építésükben. Pszichoterapeuta férjével négy, ma már felnőtt korú gyerek büszke szülei.
2014 óta a Családbarát Vállalat díj zsűrijének tagja.

SKRABSKI FRUZSINA

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője. Édesanyja, Kopp Mária a Mozgalom alapítója. A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnökeként hisz benne, hogy ez a mozgalom az ország egyik legerősebb civil szervezete lesz, hiszen a kívánt gyermekek megszületése olyan szerethető gondolat, melyhez egyre többen csatlakoznak. Csatlakozásától kiemelt figyelmet szentel a munka-magánélet egyensúlyának, azon szervezetek és jó gyakorlatok széleskörű megmutatásának, ahol a családbarát szemlélet már a vállalati kultúra része.
2013-ban a Családbarát Vállalat díj zsűrijének tagja

TERNOVSZKY CSILLA

2003 óta HR területen tevékenykedik, kezdetben személyzeti, majd HR tanácsadóként. 2009 óta a ProLabora Munka és Család Audit Kft. ügyvezetőjeként kiemelten foglalkozik a munka és a család egyensúlyának területével. Számos nagyvállalat és intézmény működésének fejlesztésében vett részt. Országos szintű HR képzések, felsőoktatási intézmények meghívott oktatója, konferenciák előadója. A Családbarát Munkahely és a Családbarát Vállalat díj többszöri bírálója. Kezdetektől fogva aktív résztvevője a Három Királyfi Három Királylány Mozgalomnak. Három gyermek boldog édesanyja.
2014 óta a Családbarát Vállalat díj zsűrijének tagja.

VIGH JÓZSEF

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom operatív vezetője. Kopp Mária professzorasszony felkérésre 2012. eleje óta koordinálja az önkéntesek munkáját. A projektvezetői tapasztalatait hasznosítva Mozgalmunk kiadta az Apafüzetet, minden évben megtartjuk a "Család És Karrier?" előadás-sorozatot, valamint a Mozgalom konferenciáit a Magyar Tudományos Akadémián. Szívügye a magyar családok, a lelki egészség és a gyermekvállalás támogatása. 2016-ban a Mozgalomban végzett munkája elismeréseként Pro Familis Díjban részesült. Három gyermek édesapja. 
2013 óta a Családbarát Vállalat díj zsűrijének tagja.