Munka-magánélet egyensúly
Gyakorlati információk munkáltatóknak és munkavállalóknak

Hírek >  

Van, de nem elég - Országos kutatás a részmunkaidős foglalkoztatásról

Van, de nem elég - Országos kutatás a részmunkaidős foglalkoztatásról

images/hirek/simple_minimalistic_home_office_workspace_setup_picjumbo_com.jpg

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által elvégzett friss, nagymintás hazai kutatás kimutatta, hogy mind a munkaadói, mind a munkavállalói oldalon lenne igény és nyitottság a részmunkaidős foglalkoztatásra.

Ennek ellenére hazánkban a foglalkoztatottak csupán 5-6%-a dolgozik részmunkaidőben, amivel az európai országok között sereghajtók vagyunk: Hollandiában például ugyanez az arány 38%, a nők körében pedig 60% felett van.

Amiért a munkavállalók elsősorban a részmunkaidős beosztást választanák, a gyermekvállalás (37%), a munka-magánélet egyensúlyának biztosítása (24%), illetve a 45 év felettieknél megjelenik az idős szülő, illetve családtag ápolása is mint indokoló tényező.

A munkaadói és munkavállalói oldal nyitottságát erősíti, hogy a részmunkaidő és a cég iránti elköteleződés között nagyon szoros összefüggés figyelhető meg. A válaszadók 75%-a  elkötelezett az ilyen munkahelyek mellett, illetve közel kétharmaduk vállalna részmunkaidőben munkát akkor is, ha az ebből befolyó jövedelemre nem lenne feltétlenül szüksége.  Ez a munkaadók számára eddig kihasználatlan lehetőséget jelent.

TOVÁBB

www.haromkiralyfi .hu
www.balansz.info
www.facebook.com/haromkiralyfi

 

< Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő >