Munka-magánélet egyensúly
Gyakorlati információk munkáltatóknak és munkavállalóknak

Mi tegyek, ha babát várok

Ebben a fejezetben áttekintjük, hogy milyen kérdéseket érdemes átgonodlnunk, ha gyermekvállalás előtt állunk. Külön fejezetben vesszük végig a munkahelyet érintő és az otthoni, családon belül felmerülő kérdéseket.

A tudatos készülés nagyon fontos része a felkészülésnek és nem csak a babaápolásra vonatkozó irodalom áttanulmányozása kell, hogy része legyen ennek a folyamatnak. A baba érkezése alapjaiban át fogja rendezni a családban eddig megszokott erővonalakat és szerepeket, nagyon jó ha amennyire lehet felkészülten ér minket ez a változás.

A munkahelyi környezet felkészítése nem csak ő szempontjukból fontos, hanem saját magunk számára is. Nem csak azért, hogy nyugodt lelkismerettel szentelhessük magunkat az új élteformánknak, hanem azért is, mert nekünk is támpont lehet a kitűzött célok ismerete, s mert  bizalmat ébreszt munkáltatónkban, ha ebben az esetben is korrekt játékosnak bizonyulunk.

Amit viszont mindig tartsunk szem előtt, hogy a terveinket majdnem biztos, hogy számtalanszor átírja majd az élet. Ehhez alkalmazkodnunk kell, és a változások miatti helyzetek jó megoldásához kommunikálnunk kell környezetünkkel.