Munka-magánélet egyensúly
Gyakorlati információk munkáltatóknak és munkavállalóknak

Három Királyfi

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek.
Mozgalmunk működése önkéntesek munkájára támaszkodik.
Amennyiben egyetért céljainkkal és hasznosnak találja tevékenységünket, kérjük támogassa azokat.TOVÁBB

Túl a munkáltatói brandingen - a családbarát HR stratégia térhódítása

A család- és emberbarát vállalati kultúra, valamint az Év Családbarát Vállalata pályázat mércéje lett annak, mennyire áll készen a vállalat a munkaerő piac kihívásaira, fenntartható lesz-e humán szempontból.

Munkaerőhiány van, az új belépő generációk megszerzéséhez és motiválásához teljesen új eszközök és új vezetői szemlélet kell. Egyre nagyobb a jelentősége a vállalat munkáltaói arcának. A kutatásokból, fiatalok visszajelzéseiből tudjuk hogy a munka-magánélet egyensúlya és a rugalmas, digitalizált munka egyre fontosabb a fiatalok preferenciáiban. A vállalatoknak megfelelő válaszokat kell ezekre a felvetésekre adniuk kiaknázva az előnyöket, elkerülve a csapdákat. A család- és emberbarát kultúrának át kell hatnia a szervezet egészét.

Az Év Családbarát Vállalata 2018 pályázat célja

Kopp Mária professzor asszony által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek, a fiatalok a karrier mellett a családdal kapcsolatos álmaikat is megvalósíthassák.

Mivel a gyermekvállalás szempontjából egyre inkább meghatározó a munka - magánélet egyensúlya és a családbarát szemlélet, a Mozgalom a rendelkezésére álló eszközeivel szeretné ösztönözni a vállalati szféra résztvevőit abban, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék.

Célunk az „Az Év Családbarát Vállalata” -díj és a Családbarát Vállalat cím adományozásával, hogy a vállalatok családbarát szemléletének elismerésén keresztül értéket teremtsünk. A Mozgalom a díjakat olyan cégek számára adományozza, akik családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához.

Tudnivalók Az Év Családbarát Vállalata 2018 pályázatról

A pályázatot három kategóriában hirdetjük meg: kis-, közepes-, és nagyvállalatok számára. A regisztráló cégek részére 48 órán belül eljuttatjuk a pályázat részletes feltételeit.

REGISZTRÁCIÓ: INGYENES és FOLYAMATOS

 REGISZTRÁLOK

PÁLYÁZAT BEKÜLDÉSI HATÁRIDEJE: 2018. SZEPTEMBER 19.
PÁLYÁZAT BEKÜLDÉSE: ELEKTRONIKUS FORMÁBAN - balansz@haromkiralyfi.hu

EREDMÉNYHIRDETÉS: 2018. NOVEMBER KÖZEPÉN
A CSALÁDBARÁT VÁLLALAT GÁLA 2018 KERETÉBEN

A Családbarát Vállalat 2018 gálán a díjazottak számára lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra, és arra, hogy a nagyközönséggel megismertethessék jó gyakorlataikat, eredményeiket.

Családbarát Vállalat címet kaptak 2017-ben:

Pályázatok elbírálásáról:

A beérkező pályázatokat egy szakmai zsűri bírálja el. A kategória győztesek mellett a szakmai zsűri előterjesztése alapján az újszerű ötleteket, egyedi megoldásokat is értékeljük.

A zsűrizés szempontjai:

  • A vezetés elkötelezett abban, hogy innovatív módon fejlessze családbarát működését, figyelemmel van a környező trendekre.

  • A szervezet vezetése interakcióban, kölcsönös információcserében van a munkatársakkal, az innovációkat a lehetőségek mellett az igényekhez igazítja.

  • A szervezet aktívan foglalkozik azzal, hogy ember- és családbarát kultúrát alakítson ki, odafigyel kisgyermekes munkavállalóira, ismeri, figyelembe veszi a munkatársak élethelyzetét.

  • A vállalat saját szektorában jó gyakorlataival példaértékű.

  • A szervezeti kultúrának része a munka-magánélet egyensúly fenntarthatósága, amennyiben erre lehetőség van, él az atipikus vagy rugalmasabb munkaszervezési formákkal.

A jelenlegi helyzet megismerése mellett azt a folyamatot is értékeljük, mely során a szervezet családbarát vállalati kultúrája fejlődik.
A meghozott és a tervezett intézkedések reagálnak a munkatársak jelzéseire, visszajelzéseire, a vállalat lehetőségei szerint támogatja a családokat és a gyermekvállalást.

Az értékelést a kérdésekre adott válaszok alapján végezzük az űrlapon megadott súlyozás szerint.

A pályázati űrlapokat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a zsűri tagjai a rendelkezésre bocsátott vállalati adatokat a bizalmasan kezelik, harmadik személynek nem adják át.

Adatkezelésről szóló részletesebb információk a regisztrációs űrlapon és a pályázati adatlapon találhatók.

Az Év Családbarát Vállalata 2018 pályázat hátteréről

A pályázat kiírója és kezelője a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz Programja, mely a családbarát szemlélet terjedését a Balansz Közösségen és a Balansz Intézeten keresztül támogatja.

„Az Év Családbarát Vállalata 2017 – mentor szervezetek”, akik tudásokat megosztva segítik a családbarát szemlélet terjedését:

 

Bízunk abban, hogy Balansz Programunkkal és „Az Év Családbarát Vállalata 2018” -díjjal is elősegítjük a vállalatok családbarát szemléletének erősödését, végső soron a kívánt gyermekek megszületését.

Nézze meg: www.csaladbaratvallalat.hu

Budapest, 2018. május 22.