Munka-magánélet egyensúly
Gyakorlati információk munkáltatóknak és munkavállalóknak

Munkakeresés

Ha munkahelyünk megszűnt és váltani kényszerülünk, az első sokk után fontos, hogy minél hatékonyabban lássunk neki. Ne felejtsük, most az a munkánk, hogy munkát keresünk, végezzük naponta, módszeresen!

Ne adjunk be sok pályázatot, hanem jókat és jól célozva!

  • Fontos a végzettségek, tapasztalatok reális felmérése.
  • Ha nem csak a valóban nekünk való helyekre pályázunk, sok felesleges munkánk lesz vele, amiben könnyen elveszhetünk, és mivel nem fogunk pozitív választ kapni rossz tapasztalatokat szerzünk.
  • A legjobb, ha a pályázataink sorsát egy táblázatban vezetjük és menedzseljük a pályázati anyagunkat (melyik céget, kit, mikor kerestünk meg, mikor kell újra keresni, eredmény, visszajelzés…).
  • Használjuk kis az álláskereső oldalak adta lehetőséget, töltsük fel életrajzunkat.
  • Praktikus tanácsok az önéletrajz, kísérőlevél készítéshez, online segítség sok állás oldalon van, személyre szabott tanácsadás ebben a témában karrier tanácsadóktól is igénybe vehető.

A módszerekről:                    

Az állásoknak 87%-a nincsen, 13%-a meg van hirdetve(!) ezért

LEGFONTOSABB MÓDSZER A SZEMÉLYES KAPCSOLATOK FELHASZNÁLÁSA. Gyakorlatilag mindenkinek el kell mondanunk, hogy állást keresünk, mert az emberek szeretnek segíteni és nem tudhatjuk, kinek az ismeretségi körében lesz valaki, aki segít rajtunk. Ráadásul az ajánlással pályázók mindig nagyobb bizalmat keltenek, mint valaki az utcáról. Ennek a hálózatépítésnek egy nagyon profi módszere professzionális közösségi oldalra való felcsatlakozás.

Az álláskeresés technikáiról szóló előadás meghallgatható itt!